RSS

You are here

Михајловићева: Спровођењем реформи Србија показала да јој је место у друштву најбољих

“Задатак Владе Србије јесте да створи повољно пословно окружење, да грађани имају бољи животни стандард и да остају да живе у својој земљи. Мој главни утисак је да смо успели да реформе које су деловале немогуће вратимо на ниво да хоћемо да их спроводимо и данас је Србија у друштву најбољих на свету”, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је на XII конференцији о економским реформама у Србији “Сива књига” истакла да је Србија данас девета на свету по издавању грађевинских дозвола и да је спровођењем реформи показала да може да буде међу најбољим земљама света.

 

“Заједничким радом са НАЛЕД-ом настале су препоруке, као део једног великог програма, новог инвестиционог плана Србија 2020-2025, јер желимо да будемо бољи и ефикаснији. Зато је важно да будемо бржи и креативнији, да имамо довољно радника, инжењера, економиста, људи који ће да раде”, рекла је она.

 

Потпредседница Михајловић закључила је да све што Влада Србије ради, ради да би створила повољне и једнаке услове и за жене и за мушкарце, јер је једино тако привредни развој земље загарантован.

 

На XII конференцији о економским реформама у Србији учествовали су и председница Владе Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, амбасадор ЕУ у Србији Сем Фабрици, отправник послова у Амбасади Велике Британије Ребека Фабрици и заменица немачког амбасадора Доротеа Гизелман.

 

На конференцији коју је организовала Национална алијанса за локални економски развој - НАЛЕД уручена су признања за реформу запошљавања сезонских радника у пољопривреди, реформу уписа права својине и укидање пореских пријава, као и за реформу система паушалног опорезивања и специјално признање за медије.