RSS

You are here

Михајловићева: Србија отворена за нове кинеске инвестиције

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом Савета за развој трговине Хонгконга и кинеских компанија о могућностима за сарадњу на новим инфраструктурним пројектима у Србији.

 

“Република Србија и НР Кина имају не само пријатељске билатералне односе, него и све боље економске односе, а чињеница је да највише кинеских инвестиција имамо управо у области инфраструктуре. Данас смо први пут имали у посети једну велику заједничку делегацију НР Кине и Хонкгонга, са којом смо разговарали о инфраструктурним пројектима које радимо заједно са Кином, као и о потенцијалним новим пројектима“, рекла је Михајловићева новинара после састанка.

 

Она је истакла да је вредност пројеката који се реализују у сарадњи са НР Кином око седам милијарди евра, а да je вредност потенцијалних пројеката око осам милијарди евра. “Резултате наше сарадње са НР Кином грађани већ могу да виде у ауто-путевима које градимо, мостовима, као и на железници”, навела је она.

 

Потпредседница Владе је додала и да су кинески привредници посебно похвалили услове пословања у Србији, а да је порука српске стране била да жели још више кинеских инвестиција, које ће у Србију донети нова знања и нове технологије.

 

Генерални директор Одељења за Тајван, Хонкгонг и Макао у Министарству трговине НР Кине, Суен Тунг, захвалио је потпредседници владе на данашњем састанку и истакао да су у делегацији представници кинеских компанија које раде на највећим пројектима у свету и које желе да се упознају са пројектима у Србији, као и да поделе своја искуства.