RSS

You are here

Михајловићева: Србија показала снагу посетом Загребу, повезивање важно због будућности

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је посета председника Александра Вучића и српске делегације Загребу важна за стабилност региона и будућност оба народа, упркос различитим виђењима прошлости.

 

“Посета председника Вучића Загребу била је државничка и важна за стабилност региона, јер смо показали да хоћемо да идемо напред у нашим односима. Јасно је да о прошлости немамо исто мишљење, али оно око чега можемо да се сложимо јесте будућност наше деце и деце наше деце и зато је ова посета важна”, рекла је Михајловићева гостујући у дневнику РТС-а.

 

Она је додала да се нада да се непријатна атмосфера пред одлазак у Загреб неће понављати, и да се она сигурно неће поновити кад Србија буде домаћин сусрета.

 

Потпредседница Владе је истакла да је важно да економски односи Србије и Хрватске буду још бољи, и да се две земље више повезују. Михајловићева је најавила да ће са хрватским министром мора, промета и инфраструктуре Олегом Бутковићем, са којим се сусрела у Загребу, имати нови састанак за две недеље, на којем ће договорити потписивање протокола у вези са реконструкцијом пруге Београд-Загреб.

 

“Данас се путује пругом Београд-Загреб седам сати, што је знатно дуже него кад се путује аутомобилом. Ми смо део пруге кроз Србију већ реконструисали, а вредност радова који су потребни да за реконструкцију целе деонице кроз нашу земљу је око 250 милиона евра”, каже Михајловићева.

 

Коментаришући поједине изјаве да је Србија понижена посетом Загребу, Михајловићева је рекла да ће шумова у односима две земље увек бити, али да Србија има председника који је државник који чини све да Србију отвори и повеже.

 

“Највиши домет ове посете су дијалог, одговорност и снага коју је показала Србија. Наша снага је у томе што држимо реч, јер смо урадили све за хрватску заједницу у Србији и исто тако очекујемо бољи живот и већу сигурност наших грађана у Хрватској”, поручила је Михајловићева.