RSS

You are here

Михајловићева у Kрагујевцу: Градимо 1.000 станова, пут Kрагујевац-Баточина готов у септембру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са градоначелником Kрагујевца Радомиром Николићем, радове на изградњи станова за припаднике служби безбедности у Kрагујевцу.

 

Михајловићева је том приликом истакла да се тренутно завршава 216 станова у овом граду и да је половина већ продата.

 

“У Kрагујевцу ће се градити близу хиљаду станова вредности 33 милиона евра, док је вредност свих станова који се граде у седам градова преко 70 милиона евра. Поносна сам на сектор грађевинарства, хвала свим компанијама и радницима јер су радили све време трајања ванредног стања. Србија ниједног тренутка за време епидемије није стала”, рекла је она.

 

Потпредседница Владе рекла је и да ће на некој од наредних седница Владе бити разматран и предлог да ове станове могу да купе и здравствени и просветни радници.

 

Михајловићева је претходно данас обишла и радове на изградњи пута Kрагујевац-Баточина.

 

“У септембру ћемо имати потпуно завршен овај пут на који се предуго чекало и који је предуго грађен”, рекла је она.

 

Радомир Николић је захвалио потпредседници Михајловић и Министарству на помоћи у вези са овим пројектом.

 

“Пуним темпом идемо напред са пројектом изградње станова. Kрагујевац добија потпуно ново насеље. Уз станове крећемо и у изградњу путне инфраструктуре, као и пропратних садржаја”, рекао је он.

 

Небојша Шурлан, директор Грађевинске дирекције Србије, рекао је да ће до почетка 2021. године бити завршено 1.500 станова, а до почетка 2022. још 4.500 станова.

 

“У Kрагујевцу у првој фази градимо 216 станова. Расписали смо још три тендера за остале станове чија изградња почиње у мају и јуну ове године. Рок за завршетак је 18 месеци. Цена квадрата у Kрагујевцу је 430 евра плус ПДВ”, изјавио је Шурлан.