RSS

You are here

Михајловићева у Лесковцу: Бољи услови за децу жртве насиља

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас сигурну кућу у Лесковцу, која је захваљујући средствима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре изградила летњиковац и игралиште за децу, а у циљу побољшања услова социјалног становања у сигурним кућама. 


“С обзиром на то да половину корисника сигурних кућа чине деца, одлучили смо да помогнемо да се у сигурној кући у Лесковцу изгради игралиште за децу жртве породичног насиља, како би ова деца имала једнаке услове за безбедну игру као сви њихови вршњаци и колико је могуће безбрижно детињство”, рекла је Михајловићева.


Она је захвалила директору Центра за социјални рад, руководиоцу и стручном тиму сигурне куће на посвећеној бризи о женама и деци жртвама насиља, истакавши да само координираном сарадњом свих надлежних институција можемо адекватно да помогнемо женама и спречимо даље породично насиље.

“Сигурна кућа у Лесковцу добар је пример сарадње Центра за социјални рад, полиције и тужилаштва, једино на тај начин можемо успешно да се боримо против овог проблема. Поред тога, важно је да жене економски оснажимо, јер само финансијски независна жена је слободна жена”, изјавила је потпредседница Владе.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на иницијативу потпредседнице Владе, обезбедило је у 2017. години 10 милиона динара за подршку сигурним кућама у Србији. Пројекат изградње летњиковца и игралишта за децу жртве породичног насиља у сигурној кући у Лесковцу финансиран је у износу од 961.878 динара.