RSS

You are here

Михајловићева: У марту први кључеви станова за војнике и полицајце у Врању

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у интервјуу за „Политику“ да ће у марту бити подељени први кључеви нових станова за војнике, полицајце и безбедњаке у Врању.

 

"То ће бити прва зграда изграђена у оквиру нашег пројекта градње више од 8.000 станова широм Србије, за шта смо издвојили 274 милиона евра", каже Михајловићева.

 

Она је истакла да је задовољна резултатима које је постигла у 2019. години и посебно нагласила да је поносна на то што је само прошле године завршено и пуштено у саобраћај 130 километара нових ауто-путева.

"Не могу да не будем задовољна када видим да смо у нашем мандату изградили укупно 350 км нових ауто-путева, да смо завршили Коридор 10, пустили у саобраћај ауто-пут “Милош Велики” од Београда до Чачка дуг 120 км, да не говорим о обновљеним пругама, лукама... А онда слушам Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, Драгана Ђиласа и Војислава Шешеља како су против градње Моравског коридора од Чачка до Крушевца и који не би да грађани Топлице имају ауто-пут до Ниша, и онда сам такође срећна јер грађани коначно могу непогрешиво да виде ко се за шта залаже, коме је стало, а коме није. Нема велике мудрости, сад сви виде ко брине о потребама грађана, а кога је за то баш брига", истакла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе као највећи успех истиче потпуну промену перцепције инфраструктуре у Србији.

"Није било тако давно када је инфраструктура, у време мојих претходника Велимира Илића и Милутина Мркоњића, служила за подсмех, за спрдњу. Једино што се могло чути о томе било је или Илићево “крадуцкање” или Мркоњићеви “своч” сатови, муљања за дозволама, анђели и певачице. Данас у инфраструктури, као ни у једној другој области, имамо највеће светске играче, данас у Србији инфраструктура је лига шампиона!", истакла је Михајловићева.

 

Кад је реч о пројектима у овој години, потпредседница Михајловић је рекла да се наставља градња Моравског коридора, затим ауто-путева од Чачка до Прељине, од Сремске Раче до Кузмина, од Руме до Шапца и Лознице, да ће кренути изградња “ауто-пута мира” од Ниша до Плочника.

"Повезаћемо Ваљево с ауто-путем „Милош Велики”, градићемо Фрушкогорски коридор од Новог Сада до Руме, затим ауто-пут Београд-Зрењанин, као и везу између Новог Сада и Зрењанина. Највеће резултате очекујем у железници, пре свега на обнови регионалних пруга, како бисмо остварили један од великих циљева - да мрежом пруга пробамо да утичемо на токове унутрашње миграције из мањих места у веће. Да грађани из својих места могу брзо, јефтино и сигурно возом да оду на посао у велики град, и да се исто тако врате кући", истиче Михајловићева.