RSS

You are here

Михајловићева у Врању: За две године 8.000 станова за припаднике служби безбедности

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са председницом Владе Аном Брнабић новоизграђене станове за припаднике служби безбедности у Врању и том приликом изјавила да је у овом граду до сада завршено 186 станова и да ће до краја 2022. године бити завршено 7.950 станова у седам градова у Србији.

 

“За нас је веома важно да смо оно што смо обећали и урадили. Поред првих зграда са 186 станова у Врању, још важније је да Влада Србије улаже 290 милиона евра у изградњу 7.950 станова, од којих се данас гради 5.500. Свих 7.950 биће готово за две године. Тиме не само да припадницима служби безбедности обезбеђујемо дом, најважније место у нашем животу, одакле крећемо и где се враћамо, већ помажемо и наше грађевинске компаније које изводе радове на готово свим градилиштима станограње”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да домаће српске компаније производе и опрему која се користи у овим становима, те да је важно да у овим изазовним временима изазваним корона вирусом учинимо све да грађевинарство иде даље и да сви имамо посла.

 

“Поред улагања у станоградњу и комуналну инфраструктуру, улажемо и у путеве. Завршили смо Коридор 10, градимо нове ауто-путеве и пруге, као и нове аеродроме и то са једним циљем - да људи остану да живе у Србији”, рекла је Михајловићева.

 

Председница Владе Ана Брнабић рекла је да овај пројекат, за који је иницијативу дао председник Александар Вучић, има шири ефекат на друштво.

 

“Обезбедили смо посао за наш грађевински сектор и предузећа. На готово свим градилиштима станоградње раде домаћа предузећа и минимум 80% материјала је пореклом из Србије. Такође, успели смо да ревитализујемо делове града који су били запуштени, те су и касе локалних самоуправа богатије. Дали смо подстрек за развој угоститељства и других грана привреде. Хвала свим припадницима служби безбедности и њиховим породицама на пожртвовању да ми будемо безбедни”, рекла је Брнабићева.