RSS

You are here

Михајловићева: Улагања у водни саобраћај пола милијарде евра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с Олегом Рјазанцевим, замеником министра индустрије и трговине Руске Федерације, с којим је разговарала о могућностима сарадње у области водног саобраћаја и бродоградње.

 

Михајловићева је истакла да две државе имају не само добре билатералне и пријатељске односе, већ и одличну сарадњу на свим инфраструктурним пројектима које заједнички реализују.

 

„Србија се брзо развија, поред улагања у друмски и железнички саобраћај, у последње две године покренули смо водни транспорт, у који инвестирамо пола милијарде евра. Поносни смо на нашу традицију у бродоградњи и желимо да са Руском Федерацијом развијемо сарадњу и у овој области, у коју се у Србији није улагало деценијама“, рекла је Михајловићева.

 

Олег Рјазанцев рекао је да је Руска Федерација спремна да подржи Србију у развоју бродоградње и водног саобраћаја.

 

„Упознати смо са тим колику пажњу посвећујете развоју бродоградње и водног транспорта. Ту смо да пружимо подршку, поделимо своја искуства и знања и развијамо своје технологије и на територији Србије. Сигуран сам да ћемо на данашњем пословном форуму говорити о конкретним потребама и оптималним решењима“, рекао је он.

 

Михајловићева и Рјазанцев заједно ће данас отворити Пословни форум између Републике Србије и Руске Федерације, који ће окупити више од 60 компанија.

 

Михајлоивћева је по завршетку састанка руском колеги поклонила азбуку у златовезу, рад српских жена са села, које у оквиру иницијативе „Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима“ израђују традиционалне српске рукотворине. Иницијативу „Хиљаду жена“ покренули су Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етно-мрежа.