RSS

You are here

Михајловићева: Улажемо још пет милијарди у инфраструктуру Србије

„У Србији се у инфраструктуру није улагало деценијама, данас имамо стабилан буџет, граде се фабрике, економија расте и кроз нови инвестициони циклус у инфраструктурне пројекте у друмском и железничком саобраћају улажемо пет милијарди евра. То је важно за будућност Србије, повезивање региона и стабилност Западног Балкана“, изјавила је за ТВ Хепи потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Гостујући у јутарњем програму ове телевизије, она је истакла да ће ове године почети изградња Моравског коридора, најважнијег за грађане Србије јер ће повезати централну Србију и Шумадију са коридорима 10 и 11. Преговори о изградњи овог коридора воде се са америчком компанијом „Бехтел“.

 

Она је додала да ће се Србија додатно повезивати са регионом градњом ауто-пута Прељина–Пожега и Kузмин-Сремска Рача као дела ауто-пута до Сарајева, као и градњом ауто-пута Ниш–Приштина, деонице до Плочника.

 

“Настављамо изградњу брзе пруге Београд–Будимпешта, улажемо велики новац у железницу, у коју се није улагало деценијама. Било је и министара који су сматрали да железницу у Србији треба укинути. Ми смо одучили да у железницу улажемо и само прошле године реконструисано је више до 200 км пруга. Прошло је време када на нашим пругама није било возова који нису имали шта ни да превозе. Данас градимо најмодернију пругу од Београда до Будимпеште, а модернизоваћемо и реконструисаћемо и пругу Ниш-Димитровград, у шта ће бити уложено 268 милиона евра“, рекла је она.

 

На питање да прокоментарише листу дневних новина "Блиц" о најмоћнијим женама у Србији, на којој се налази у самом врху, Михајловићева је рекла да људи на различите начине дефинишу моћ, али да је за њу битно да прави резултате и да може да остави „траг у песку“.