RSS

You are here

Михајловићева: Улажемо више од три милијарде евра у комуналну инфраструктуру

„Држава ће у комуналну инфраструктуру уложити више од три милијарде евра. У 70 градова и општина градићемо фабрике воде, канализационе мреже, системе за пречишћавање отпадних вода“, изјавила је јутрос потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи, изјавила да су улагања у комуналну инфраструктуру огромна, те да се поред пројекта са кинеским партнерима у 70 локалних самоуправа, вредних 2,5 милијарди евра, улаже и 900 милиона евра у Београду и Батајници.

 

Потпредседница Владе говорила је и о изградњи станова за припаднике служби безбедности, рекавши да се тренутно гради близу четири хиљаде станова, као и да ће ускоро почети изградња још четири хиљаде.

„Станови који се тренутно граде у шест градова биће завршени најкасније до марта следеће године. У Новом Саду и до краја ове. На овом пројекту раде домаће компаније, што је од огромног значаја“, рекла је она.

 

„Упутила сам, такође, иницијативу председници Владе да ови станови буду доступни и здравственим и просветним радницима, који у претходних 10 до 15 година нису могли да купе станове на тржишту, а то су људи који раде за државу“, изјавила је она.

 

Михајловићева је поручила свим извођачима и радницима да поштују мере опреза и носе шлемове и заштитну опрему, јер секунд непажње може све да нас кошта много.