RSS

You are here

Михајловићева: Уложене две милијарде динара у путеве у Јабланичком округу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је поред завршетка Коридора 10 важно да и путеви поред ауто-пута буду уређени и безбедни и да Министарство ради на томе заједно са „Коридорима Србије“.

 

“Много тога радимо заједно са „Коридорима Србије“ на одржавању путева који су поред Коридора 10. Покушавамо не само да изађемо у сусрет потребама локалних самоуправа, него и да обезбедимо да се уреде путеви који су важни за свакодневни живот грађана, а који су оштећени током извођења радова”, рекла је Михајловићева након састанка са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем и начелником Јабланичког округа Божидаром Стојиљковићем у кампу "Коридора Србије" у месту Кржинци, у близини Коридора 10, где је привремено измештено Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Она је најавила да ће “Путеви Србије“ у децембру расписати тендер за радове на изградњи обилазнице око Лесковца вредне око 240 милиона динара, који би требало да почну на пролеће, као и да ће у 2019. години Министарство и “Путеви Србије”  заједно са Градом Лесковцем радити и на реконструкцији државног пута који повезује Лесковац са општином Бојник.

 

“Уложили смо око две милијарде динара само у одржавање путева у Јабланичком округу, и наставићемо да улажемо у путеве на југу Србије”, рекла је Михајловићева и додала да ће бити настављен заједнички рад са локалним самоуправама на имплементацији закона из ресора министарства.

 

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић захвалио је потпредседници Владе на подршци овој локалној самоуправи у унапређењу инфраструктуре и позвао је да током боравка у Грделичкој клисури обиђе Улицу Боре Пешића у Грделици, која је реконструисана уз помоћ „Коридора Србије“.

 

Начелник Јабланичког округа Божидар Стојиљковић нагласио је да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре препознало округе као доброг сарадника у имплементацији закона и навео као примере добре праксе спровођење Закона о планирању и изградњи, Закона о озакоњењу објеката и Закона о становању и одржавању зграда.

 

 

Претходно је током дана потпредседница Владе у Кржинцима одржала и састанак са представницима извођача радова на изградњи источног крака Коридора 10.