RSS

You are here

Михајловићева: Урадили смо 50 ствари за 100 дана

“Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у првих 100 дана рада нове Владе забележило је 50 конкретних ствари и резултата. Верујем да овим можемо да кажемо да смо оправдали поверење грађана и премијера Александра Вучића”, изјавила је потпредседница Владе и ресорна министарка, проф. др Зорана Михајловић поводом првих 100 дана рада нове Владе.


Као најважније резултате, потпредседница Михајловић је издвојиа завршетак и пуштање у саобраћај најдужег ауто-пута кроз централну Србију од Љига до Прељине дугог 40 километра, као и улазак Србије у Топ 10 земаља на свету на Дуинг бизнис листи по спроведним реформама везаним за услове пословања.


“Србија је ове године забележила најбољи ранг на Дуинг бизнис листи и сада смо на 47. месту, највише захваљујући увођењу електронских грађевинских дозвола. У области издавања дозвола за две године скочили смо за више од 100 места! Са кинеским партнерима потписали смо уговоре о градњи брзе пруге Београд - Будимпешта, ауто-пута од Сурчина до Обреновца и завршетак дела Обилазнице око Београда. У Војводини смо после четири године стајања покренули радове на “Ипсилон краку” код Суботице”, каже Михајловићева.

 

Она је додала да са руским партнерима наставља обнову три железничке деонице на Коридору 10 од којих је једна завршена, а завршено је и осам уговора о пројектовању за рехабилитације путева укупне дужине 158 километара. Почела је градња нове фабрике воде у Ужицу, као и решевања проблема са водоснабдевањем у Врању и Панчеву. 


“Верујем да ови резултати показују да Влада Србије и наше министарство могу да испуне главне циљеве: бољи живот грађана базиран на реалном економском расту, да подрже пут Србије у ЕУ и спровођење европских стандарда”, нагласила је Михајловићева.

Комплетан списак 50 издвојених резултата које је министарство постигло у протеклих 100 дана постављено је на званичном сајту www.mgsi.gov.rs.