RSS

You are here

Михајловићева: Усаглашен комерцијални уговор за Моравски коридор, пуштање ауто-пута Сурчин-Обреновац 18. децембра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да очекује да комерцијални уговор са стратешким партнером за изградњу Моравског коридора, конзорцијумом Бехтел-Енка, буде усвојен наредне седмице на седници Владе Србије, а да затим ускоро отпочну и радови, на деоници код Крушевца.

 

“Јуче је у преговорима усаглашен комерцијални уговор за овај пројекат и очекујем да најпре у понедељак предлог уговора буде на радној групи Владе, а у четвртак и на седници Владе, где ће, надам се, бити и усвојен. Припремљена је локација за отпочињање радова, на деоници код Крушевца, и очекујемо да радови почну за 10 до 15 дана”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара после конференције Америчке привредне коморе (AmCham) “Седмо пролазно време - 2019. година”.

 

Потпредседница Владе истакла је да је реч о веома важном инфраструктурном пројекту који ће повезати око 500.000 људи у централној Србији, градове Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак.

 

Она је додала и да ће 18. децембра бити пуштена у саобраћај деоница ауто-пута “Милош Велики”, од Сурчина до Обреновца. 

 

“Поносна сам на тај пројекат, ова влада га води практично од почетка, радови су започети 2017, а биће завршени у децембру, пре истека уговорног рока у јануару 2020. године”, рекла је Михајловићева.