RSS

You are here

Михајловићева: Више од 20.000 камиона с робом прошло кроз Србију како би снабдело грађане наше земље и региона

 

Теретни саобраћај на територији Републике Србије у време ванредног стања и ограниченог кретања због ширења вируса COVID-19 функционише без већих проблема, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

"Од 15. марта, када је уведено ванредно стање, закључно са јучерашњим даном, у Србију су ушла 20.802 камиона, од чега је 9.529 камиона за снабдевање наше земље, а 11.273 камиона је било у транзиту. Само у току јучерашњег дана на територију Србије ушло је 2.119 камиона, од тога 952 у нашу земљу и 1.167 је наставило пут даље, кроз транзит, који снабдевају свом потребном робом и намирницама грађане Србије и региона", изјавила је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе је додала да је у сталној комуникацији са ресорним министарствима из земаља у окружењу и шире, како би се транспорт и снабдевање грађана одвијали без проблема.

 

Возачи камиона су изузети из мера забране кретања и пролазе кроз све контролне мере. Домаћи возачи долазе до места одредишта и потом се јављају санитарним инспекторима, те бивају у изолацији до следећег путовања. Када је реч о камионима у транзиту, они мора да напусте територију Србије у року од 12 сати од уласка у земљу.