RSS

You are here

Михајловићева: Возите одговорно и безбедно, животи наше деце немају цену!

 „Чињеница да је само у јулу ове године у саобраћајним несрећама страдало 63 људи, а да смо у последњих десет дана изгубили десеторо младих, од тога двоје деце, тешка је и поражавајућа. Још једном апелујем на све учеснике у саобраћају да се понашају одговорно и возе безбедно, јер животи наше деце немају цену!“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, поводом последњег трагичног догађаја у којем је четворо младих ноћас изгубило живот, а још четворо тешко повређено, истакла да је Законом о безбедности саобраћаја посебно дефинисан члан који се односи на младе возаче и који јасно прописује ограничења и правила понашања младих возача у саобраћају.

 

„Од тога да не смеју да буду за воланом од 23 часа до 6 ујутру, да могу да управљају само возилом одређене снаге, уз пратњу одраслог, да не смеју да конзумирају ни трунку алкохола, до тога којом брзином смеју да се крећу“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе упутила је саучешће родитељима и породицама настрадалих, а свим учесницима у саобраћају апел да поштују саобраћајне прописе и возе одморни.