RSS

You are here

Михајловићева: За мене је безбедност ауто-пута кроз Грделичку клисуру најважнија

„За све нас је најважније да ауто-пут кроз Грделичку клисуру буде безбедан и док „Коридори Србије“ не буду рекли да је све сигурно, ниједан метар пута неће бити пуштен у саобраћај. Да ли ће неко да се љути на нас због недеље или две, нека се љути, мислим да је свима нама у интересу да све буде безбедно, јер све ово радимо за грађане и не само за наредну, већ за следећих 50 година“, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, у укључењу у јутарњи програм РТС-а, рекла да је највећи део Грделичке клисуре под асфалтом, али да се ради на још пар критичних тачака.

 

„За нас је веома важно што смо овде јер много реалније можемо да видимо који су проблеми на тих неколико критичних тачака на којима се ради у Грделици, а заиста јесу критичне, будући да је највећи део Грделичке клисуре под асфалтом - 24,3 км од 26,5 км су под асфалтом. Грделица је суштински готова, али постоје две-три тачке које су критичне и на којима се ради дан и ноћ. Била сам у ноћном обиласку, ви видите да људи заиста раде и да не може више од тога. Неке ствари у природи не можете да победите“, рекла је она.

 

Потпредседница Михајловић је додала да се највише ради на косини 2, али да је већина тога готова, укључујући и мост Џемин До висок 62 м.

 

„Још једном да нагласим, ради се 24 сата, али када прођете Грделичком клисуром, ви пролазите једним велелепним ауто-путем. Већина тога је завршена, али без те две-три тачке не можемо да пустимо пут у саобраћај. Жеља инвеститора, извођача, надзора али и свих нас је да до краја године прођемо кроз Грделицу, али најважније је, и то је један од разлога зашто смо ту, да све буде безбедно и ја сваки свој састанак започињем управо реченицом да је најважније да пут буде сигуран, то нам је свима у интересу. Мислим и да је мање важно за било кога да ли ће то бити за недељу, две или четири, важно је да имамо један леп, велелепан, модеран и пре свега сигуран пут“, рекла је она.