RSS

You are here

Михајловићева: Заједнички празник Србије и РС важан због идентитета и историје, пројекти које радимо важни због будућности

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, честитала је Дан српског јединства, слободе и националне заставе и нагласила да је заједнички празник Републике Србије и Републике Српске важан због историје и очувања идентитета српског народа, као и да верује да ће у наредном периоду бити и више заједничких пројеката, на корист целог региона.

 

“Заједнички празник Србије и Републике Српске, који ове године први пут обележавамо, важан је због свега што смо као народ прошли кроз историју, да будемо поносни на своју борбу за слободу, на своју културу и идентитет који треба да чувамо и преносимо будућим генерацијама. Али, важно је да радимо заједно и на пројектима који су битни за повезивање српског народа и који ће допринети бржем развоју и бољој будућности у читавом региону”, каже Михајловићева.

 

“Србија већ гради прву деоницу ауто-пута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Kузмина, која нас повезује са Републиком Српском, а градиће се и наставак овог ауто-пута, деоница од Бијељине до Раче, као заједнички пројекат. Изградили смо нови мост Љубовија-Братунац, који ће много значити људима с обе стране Дрине, а који је важан и због заједничког граничног прелаза. Градићемо заједно и аеродром у Требињу, који ће бити први такав пројекат у ваздушном саобраћају у региону“, наводи она.