RSS

You are here

Михајловићева: Заједнички рад Новог Сада, покрајине и Владе Србије добитна комбинација за грађане  

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас, заједно са председником Покрајинске владе Игором Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, отварању Сентандрејског булевара у Новом Саду и том приликом истакла да за републику, покрајину и град нема велике и мале улице, те да је заједнички рад добитна комбинација како бисмо обезбедили квалитетан живот грађана. 

 

“Све што смо планирали и договорили, ми смо и реализовали. Без инфраструктуре нема развоја и данас у Србији имамо 40.000 активних градилишта, у односу на пре пар година када их је било свега две хиљаде. Имамо стабилне финансије, обезбедили смо буџет и можемо да улажемо у инфраструктуру”, изјавила је Михајловићева.

 

Она је додала да ће се у Војводини градити и Фрушкогорски коридор, ауто-пут и брза саобраћајница Рума-Шабац и Шабац-Лозница, као и да је у току изградња брзе пруге од Београда до Будимпеште.

 

“Наш посао је да учинимо све и створимо услове да људи остану да живе овде и да буду задовољни. Нема велике и мале улице, сваки метар нам је важан и наставићемо да радимо и даље”, рекла је она.

 

Игор Мировић истакао је да ће се у наредних неколико месеци, по узору на овај пројекат, реализовати и многи други.

 

“У септембру отварамо модерну централну кухињу предшколске установе, у октобру један део научно-технолошког парка, у новембру зграду РТВ Војводине, док у децембру крећу радови на реконструкцији Kлиничког центра Војводине. Заједничка снага и јединство су оно што нас краси и са тиме нећемо стати”, рекао је он.

 

Милош Вучевић је рекао да је ово трећи булевар у Новом Саду који се отвара, а да се раде још три.

 

“Данас више нема расправа о томе чија је која надлежност. Република, покрајина и град раде заједно, уједињујемо се и захваљујући подршци и помоћи републичке и покрајинске владе наставићемо са инфраструктурним пројектима. Kлиса, Слана бара и Видовданско насеље нису провинција већ део Новог Сада”, рекао је он.

 

Сентандрејски булевар једна је од најпрометнијих градских саобраћајница и део је државног пута који повезује Суботицу и Београд. Укупна вредност радова је 702 милиона динара.