RSS

You are here

Михајловићева: Зајeдно са синдикатима радимо на бољем положају 70.000 запослених у комуналним делатностима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас Анекс Посебног колективног уговора за јавна предузећа у комуналној делатности са репрезентативним синдикатима у овој области.

 

“Поносна сам на сарадњу са синдикатима у комуналним делатностима, као што је добра сарадња и у другим областима из ресора. У комуналним делатностима ради више од 70.000 људи и морамо да водимо рачуна о сваком од њих”, рекла је Михајловићева после потписивања документа у Влади Србије.

 

“Показали смо да можемо заједно да дођемо до добрих решења и да побољшамо услове за запослене. Верујем да ћемо у наредном периоду моћи да се похвалимо још бољим условима јер постоје могућности за то”, додала је Михајловићева.

 

Председник Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије, Милан Грујић, рекао је да је ово мали али значајан корак за будућност кад је реч о стандарду запослених у комуналној делатности и ефикасности комуналних предузећа. “Комунални систем није био предвиђен за корекцију зарада и хвала што смо овај анекс потписали”, додао је Грујић.

 

Председник Гранског синдиката јавних саобраћајних и комуналних делатности „Независност”, Милан Симић, рекао је да ће запослени добити од пет до осам одсто повећања зарада захваљујући потписаном анексу и захвалио потпредседници Владе и тиму Министарства на доброј сарадњи.

 

Помоћница министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Јованка Атанацковић, подсетила је да је 2015. после 20 година потписан колективни уговор за комуналне делатности, који је 2018. продужен за наредне три године.

 

“Показали смо да смо на правом путу и наставићемо да радимо заједно на побољшању материјалног положаја запослених у комуналним делатностима”, рекла је Атанацковићева, и додала да је анексом регулисано увећање регреса у износу од око 2.800 динара месечно.