RSS

You are here

Михајловићева запосленима у МГСИ: Будите поносни на резултате остварене за шест година заједничког рада

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, упутила је писмо запосленима у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ), у којем им је захвалила на заједничком раду, посвећености у остваривању циљева и вредним резултатима оствареним за шест година, колико је била на челу овог министарства.

 

Михајловићева је у писму навела да је грађевинарство, заједно са ресором саобраћаја и инфраструктурних пројеката у овој области, од „оронуле“ слике од свега неколико стотина градилишта у 2014. прерасло у један од главних покретача БДП-а у Србији.

 

“На данашњи дан имамо више од 67.000 активних градилишта, а Србија је 9. у свету од 190 економија у области издавања грађевинских дозвола. Иза нас је завршен Коридор 10 и према Македонији и према Бугарској, као и Коридор 11 од Београда до Чачка, обновљено је више од 500 километара пруга и покренути су нови пројекти, како у путној инфраструктури (Моравски коридор, ауто-пут Прељина-Пожега, Фрушкогорски коридор, деоница Иверак–Ваљево, обилазница око Београда и др.), тако и у области железница, међу којима је најважнија брза пруга Београд–Будимпешта, али и у области ваздушног и водног саобраћаја. Континуирано смо радили како би сектор грађевинарства постао уређенији, како бисмо процедуре поједноставили и скратили и привукли инвестиције”, каже Михајловићева.

 

Она истиче да “данас Србија може да се похвали модерним ауто-путевима, најуспешнијом концесијом у Европи – концесијом Аеродрома “Никола Тесла”, Аеродромом “Морава“, који треба да постане највећи карго аеродром на Балкану, потпуно новом сликом и развојем аеродрома у Нишу, новим улагањима у луке на Сави и Дунаву, изградњом станова за припаднике снага безбедности и бројним другим капиталним инвестицијама.

 

“Ништа од тога није се могло постићи да нисмо радили заједно, да нисмо били сјајан тим. Знам да није било лако, захтевало је пуно енергије, стрпљења, воље, великог рада, но то је био једини начин да надокнадимо многе претходне године када се није тако радило. Зато сам и поносна и срећна јер ово министарство и сектор грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре остављам уређен, ефикасан и поштован и у оквирима наше земље и на међународном нивоу, као што сам посебно поносна на то што смо заједно вратили углед овом ресору. Сви заједно у Министарству урадили смо велике ствари, па и оне које су раније многима биле незамисливе”, каже Михајловићева.

 

“Уверена сам да смо Србији дали најбољи пример како државна управа треба да изгледа. Посебно желим да вам захвалим на озбиљном и преданом раду који сте пружили и који још пружате у периоду проглашене пандемије изазване вирусом COVID-19. У тешким и изазовним данима показали сте властитим примером шта значи бити одговоран и посвећен, показујући велики професионализам и емпатију”, навела је Михајловићева.