RSS

You are here

Михајловићева: Здравље радника на првом месту, нема застоја на великим пројектима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,  проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да се на свим великим градилиштима инфраструктурних пројеката у Србији изводе радови и да тренутно на њима ради близу 6.000 радника.

 

“Ради се како на великим пројектима, као што су изградња Моравског коридора, ауто-пута Сремска Рача - Кузмин, ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, деоници Прељина-Пожега, тако и на десетинама других инфраструктурних градилишта у Србији, као што је одржавање путева које се ради широм Србијe”, рекла је Михајловићева, гостујући на РТС-у.

 

Она је рекла да редовно са извођачима разговара о стању на градилиштима, а да ће један састанак на тему извођења радова у условима епидемије COVID-19 имати и следеће недеље. “Апел свим грађевинским компанијама је да воде рачуна да пре свега радници буду безбедни, јер је то питање број један, како бисмо максимално искористили грађевинску сезону, што је важно због наше економије и привредног раста”, навела је она.

 

Михајловићева је нагласила да тренутно у Србији постоји укупно више од 60.000 активних градилишта, што је око 16.000 градилишта више него у истом периоду претходне године. “Већи број активних градилишта значи да смо успели да створимо услове да се у Србији више ради и гради и да имамо стабилност која је потребна. Свако ново градилиште значи више радних места, већи привредни раст и бољи живот за грађане”, рекла је потпредседница Владе.

 

Говорећи о стању у транспорту, Михајловићева је рекла да цео свет има проблем са путничким саобраћајем, али да у теретном саобраћају нема  никаквих сметњи за увоз, извоз или транзит. ”Када погледамо број камиона сада у односу на исти период претходне године, тај број је готово идентичан, на границама нема застоја, а пролазак камиона регулисан је у целом региону тако да се саобраћај одвија несметано”, рекла је она.