RSS

You are here

Михајловићева: Зелени коридори важни, због чекања на границама губитак од 300 милиона евра годишње

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да идеја о зеленим коридорима, произашла од земаља чланица ЦЕФТА, Европске уније и западног Балкана, треба да допринесе бржем и ефикаснијем преласку граница, с обзиром на то да се чека сатима.

 

“Влада Србије је прошле недеље усвојила одлуку о зеленим коридорима и крећемо у имплементацију. У питању је посебан систем и режим како би се све неопходно на граничним прелазима обављало на најбржи и најефикаснији начин. Ми смо то већ испробали у време ванредног стања када је међународни транспорт у питању”, рекла је она.

 

Михајловићева је истакла да чекања на границама много коштају - и времена и новца.

 

“Годишње се на граничним прелазима чека 27 милиона сати. То земље западног Балкана кошта 300 милиона евра. Очекујемо брзу имплементацију ове одлуке ка Северној Македонији, Црној Гори и БиХ, а покренули смо и питање зелених коридора са земљама ЕУ. За месец, два можемо да очекујемо резултате, јер је ово питање важно за економију и привредни развој”, рекла је Михајловићева.