RSS

You are here

Мишарин: Пројекти РЖД у Србији пример успешне сарадње

 

Железнички пројекти које компанија РЖД реализује у Србији добар су пример успешне сарадње Русије и Србије, рекао је Александар Мишарин, први потпредседник „Руских железница“ и нагласио да сви пројекти на железници имају пажњу и подршку потпредсeднице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић.

Мишарин је на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (СПИЕФ) рекао да је већина пројеката "Руских железница" у Србији већ реализована и то пре рока, додајући да су ти пројекти добили позитивну оцену и од премијера, а садашњег председника Србије Александра Вучића.

Мишарин је на панелу о сарадњи Русије и Србије истакао да је модеран железнички саобраћај неопходан за становништво и привреду и да је циљ да се побољша квалитет живота становништва Србије.

Мишарин је истакао да су "Руске железнице", са својом фирмом “РЖД интернешенел“, која реализује пројекте у Србији, добиле звање најбољег партнера наше земље. Говорећи о новим пројектима у Србији, Мишарин је издвојио пројекат градње савременог диспечерског центра за управљање пругама у Србији. “Требало би да искористимо потенцијал за даљу сарадњу у Србији”, поручио је Мишарин.

Он је такође подсетио да је руска компанија, поред модернизације српских пруга, активна и у области корпоративне друштвене одговорности, кроз обнову школа поред деоница на којима се изводе радови.

Пројекти које обухвата руски кредит намењен модернизацији српских железница обухватају реконструкцију шест деоница укупне дужине 112 км пруга на Коридору 10, модернизацију пруге Београд-Панчево, Стара Пазова-Нови Сад, делова барске пруге Ресник-Ваљево и набавку 27 нових руских дизел-моторних возова.