RSS

You are here

Мост Врла осветљен у плаво поводом Светског дана детета

Највиши мост на Коридору 10, Врла код Владичиног Хана, вечерас је осветљен плавом бојом. На овај начин су се Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре које води Зорана Михајловић и "Коридори Србије" прикључили акцији обележавања Светског дана детета - 20. новембра, чија је овогодишња тема “Обојимо све у плаво, за свако дете”.

 

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић, која је председница Координационог тела за родну равноправност, рекла је да се развијеност друштва мери тиме колико је сваком детету створило услове да расте у сигурном окружењу, да се образује и развија у слободну личност и одговорног грађанина.

 

“Све што данас урадимо на решавању проблема раних бракова, на спречавању раног рада деце, смањењу дискриминације и борби против насиља у породици, залог је за боље друштво сутра. Мењајући услове у којима деца расту, градимо Србију у којој ће се сутра боље живети”, каже Михајловићева.

 

На сличан начин Министарство и "Коридори Србије" ће се прикључити и глобалној акцији "16 дана активизима"  борбе против насиља над женама, када ће мост Врла све време бити осветљен наранџастим светлом.