RSS

You are here

Надам се новим радним местима у италијанским фирмама у Србији

Веома је важно што у италијанско-српској привредној комори има пола српских, а пола италијанских компанија, јер то говори о доброј сарадњи две земље, истакла је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић

 

“Италија је наш први спољнотрговински партнер, италијанске компаније запошљавају око 26.000 људи у Србији, а ми се трудимо да заједничким, партнерским односима, повежемо интересовања и направимо простор да још више компанија долази у нашу земљу”, рекла је Михајловић.

 

Михајловић је на Гала вечери Коморе италијанско-српских привредника која је вечерас одржана у Београду подсетила да највећи број италијанских компанија у Србији послује у грани текстилне индустрије, али да их има и у свим другим областима - од грађевинарства, инфраструктуре, до ИТ индустрије.

 

Она је позвала италијанске инвеститоре да улажу у Србију и поручила да је пословни амбијент поправљен, а свако министарство је, како је навела, отворено за сваку врсту помоћи.

 

“Надам се да ћемо следеће године моћи да кажемо да запошљавате и више од 26.000 људи”, рекла је Михајловић.

 

 

Србија ће у понедељак, отварањем преговарачких поглавља са ЕУ, отворити врата Европе, али за мене и за свих 250 чланица Коморе италијанско-српских привредника, Европа је већ овде, изјавио је вечерас амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо.

 

“У понедељак ће Србија у Бриселу отворити поглавља, али и важна врата за њену будућност. Сматрам да је Европа у Србији већ присутна. А ми заједно радимо на нашој заједничкој будућности у Европи”, поручио је Манцо.

 

Председник Коморе италијанско-српских привредника и председник Ивршног одбора Уникредит банке Клаудио Ћезарио истакао је да је од почетка ове године до октобра Србија више извозила у Италију него обрнуто.

 

Ћезарио је навео да је значајно све веће присуство италијанских предузећа која се одлучују да инвестирају у Србији и приметио да су перспективе обећавајуће.

 

Гала вече је обележила и додела награде „Леонарди“, коју је Михајловићева уручила овогодишњем добитнику, генералном директору компаније Башилићи ЦЕЕ д.о.о Данилу Ривалти за изузетан допринос у развијању аутсорсинга пословних процеса, односно информатике као стратешког сектора Србије као и унапређењу економских, привредних и културних односа Италије и Србије.