RSS

You are here

Нема стајања са реформама

Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре активно раде на побољшању позиције Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке али и борби са сивом економијом у транспорту, законскомм регулисању интермодалног саобраћаја будући да се планира изградња првог логистичког центра у Батајници, али и оснаживању жена и рањивих категорија у друштву и јачању капацитета за управљање пројектима, изјавила је данас потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић.

Ово су уједно и теме о којима је Михајловић данас у Влади разговарала са Алином Романовски, координаторком помоћи за Европу при америчком Стејт Департменту, као о потенцијалним пројектима за заједничку будућу сарадњу.

 

„Разговарали смо о досадашњој сарадњи коју смо имали са USAID-ом, о озбиљним пословима које смо обавили пре свега на доношењу закона и побољшању пословне климе али и о потенцијалним могућностима за нашу будућу сарадњу јер нема стајања са реформама“, рекла је Михајловић након састанка са Романовском која има кључну улогу у опредељивању средстава USAID -а за Србију.

 

Романовски је изразило задовољство дасадашњим резултатима пре свега ефектима примене новог Закона о планирању и изградњи у чијем је процесу доношења USAID  био активно укључен а према коме је сада просек издавања грађевинских дозвола у Београду седам дана док се по старом закону на дозволу чекало и по неколико година.

 

„Задовољна сам разговором и тиме какве ефекте наша помоћ има на укупне економске перформансе“, изјавила је Романовски и изразила очекивање да се успешна сарадња настави.