RSS

You are here

Нови лажни профил потпредседнице Владе на друштвеним мрежама

Ради спречавања могућих злоупотреба и обмањивања јавности, упозоравамо да се на друштвеним мрежама појавио нови лажни профил потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић.

 

На лажном профилу на друштвеној мрежи Инстраграм пратиоци се позивају на трговину криптовалутама, уз коришћење слика потпредседнице Владе Србије.

 

Наглашавамо да потпредседница Владе од ступања на дужност у Влади Србије има исту званичну Фејсбук страницу на ћириличном писму (https://sr-rs.facebook.com/zorana.mihajlovich/), на којој се налазе званичне информације о њеном раду и њени ставови, као и званични профил на Инстаграму (https://www.instagram.com/zorana_dpm/?hl=sr).

 

Потпредседница Владе нема свој приватни профил ни на једној друштвеној мрежи, укључујући и најпопуларније мреже Фејсбук, Твитер и Инстаграм.

 

До сада је било више пријава поводом лажних профила на друштвеним мрежама са именом и фотографијама потпредседнице Владе Србије, уз подношење пријава Посебном тужилаштву за организовани криминал.