RSS

You are here

Одговори на питања дневног листа "Политика" - реконструкција бедема у Зоо врту

Да ли је Министарство издало дозволу за реконструкцију бедема у Београдском зоолошком врту? Реч је о изградњи потпорног зида код кафића „Тигар” у комплексу врта који се синоћ обрушио и убио човека. Тај објекат од ЈП „Зоолошки врт града Београда” закупљује предузетник Драган Теслић.

 

Обавештење са прослеђењем представке грађанина о, како наводи, извођењу бесправних радова у оквиру Београдског зоо врта од стране Грађевинске инспекције Града Београда у писаној форми примљено је у Одељењу републичке грађевинске инспекције Сектора за инспекцијски надзор Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре дана 5. 3. 2020.

 

Ако јесте, када сте је издали, коме и за коју врсту радова?

  1. Дана 6. 3. 2020. републички грађевински инспектор је по службеној дужности започео ванредни инспекцијски надзор по предметном питању, када је извршен теренски инспекцијски надзор у Улици мали Калемегдан број 8, у вези са започетим грађевинским радовима на катастарској парцели број 57 КО Стари град, у оквиру коплекса „Зоолошког врта Града Београда“.

     

    Да ли је ваша грађевинска инспекција контролисала то градилиште и када? Јесте ли уочили неправилности и које?

 

Инспекцијски надзор којим је обухваћено више правних субјеката је у току, а о исходу покренутог поступка ванредног испекцијског надзора јавност ће бити обавештена.