RSS

You are here

Одговори на питања "Франкфуртских вести" - авио-саобраћај

Када се обнавља авио-саобраћај и какве ће мере бити предузете да се заштити здравље путника, али и особља? Ако можете да кажете каква ће бити процедура ( тест на корона вирус....)? Које дестинације су прве планиране? Да ли ће у Србију моћи да долазе само наши држављани или и остали путници?

 

Србија је спремна да отвори авио-саобраћај, али ће се то догодити у договору са Европом (будући да се претежно авио-саобраћај и одвија са земљама ЕУ), с обзиром на то да нигде још увек нема путничких летова. Наши авиони, посада и аеродроми спремни су да започну летове, али како се будемо заједнички договарали са Европом, тако ћемо и отварати летове.
По неким препорукама, говоримо о интервалу између 15. и 18. маја. Напомињемо да Аеродром „Никола Тесла“ ниједног тренутка није био затворен, да је "Ер Србија" довезла више од 13.000 наших грађана из различитих делова света, као и да је допремљено око 2.800 тона робе у хуманитарним летовима.
Све мере које доносимо у складу су са ставом лекара и струке. Што се тиче мера безбедности у авио-саобраћају, сви који буду желели да путују мораће да имају тест на корону који није старији од 72 сата, а када слете ићи ће у изолацију.
Грађани треба да буду опрезни и не купују авио-карте које већ сада нуде неке лоукост компаније, имајући у виду да држава још није издала ниједно одобрење за рад.