RSS

You are here

Општине Нова Црња и Медвеђа на пријему у Министарству

Представници општина Нова Црња и Медвеђа састали су се данас са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре како би разговарали о локалним инфраструктурним пројектима и потребама становништва ових општина у надлежности Министарства.
 
На редовном пријему општина у Министарству Пера Миланков председник општине Нова Црња која има 11.000 становника и спада међу најнеразвијеније општине у Србији указао је на потребу да се после 11 година откад је започета изградња, коначно и заврши државни пут другог А реда у овој општини који повезује три општине, Нову Црњу, Кикинду и Житиште али је и важан путни правац између три државе -  Србије, Румуније и Мађарске.
 
За завршетак овог пута потребно је још 150 милиона динара што ће Министарство настојати да обезбеди кроз ребаланс буџета јавног предузећа „Путеви Србије“ за 2015. годину.
 
Како је најављено из Путева Србије, на овом путу ће до краја августа бити завршена изградња моста у који је уложено 9,7 милиона динара.
Представници општине Медвеђа указали су на проблеме ове општине пре свега огромну миграцију становништва, лоше стање путне инфраструктуре – саобраћајне, комуналне и друге, тешко економско стање општине будући да је привреда неразвијена .
 
Какоје навео Небојша Арсић, председник Привременог органа ове општине од највеће важности за општину Медвеђа је реконструкција магистралног пута Лебане-Медвеђа у дужини од 22 километра.
 
Он је подсетио и да је у току отварање Административног прелаза ка АП Косово и Метохији за проток робе због чега је неопхподно хитно санирати овај путни правац у дужини од 30 километара , од Медвеђе до Мутиводе за који још увек не постоји техничка документација.