RSS

You are here

Општине зову грађане за озакоњење, нема потребе да се иде на шалтере

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић поручује да нема потребе да грађани због озакоњења објеката одлазе у општине, јер ће добити позив из њихове локалне самоуправе.
 
"Локална самоуправа зове грађане, било да су предали већ документа за легализацију по претходним законима, или да нису ништа урадили, и обавештава их шта треба да раде... Градоначелници и председници општина су одговорни према својим грађанима да спроведу Закон о озакоњењу објеката", рекла је Михајловићева гостујући на РТС.
 
Она је подсетила да је у октобру издато 40 одсто више грађевинских дозвола него у истом месецу прошле године, што је омогућио нови Закон о планирању и изградњи, рекла је за РТС министарка грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја Зорана Михајловић.
 
Као наредни корак у реформи система издавања грађевинских дозвола, Михајловићева је најавила да од 1. јануара креће електронско издавања дозвола, где ће грађани и инвеститори дозволу за градњу добијати са само пет кликова.