RSS

You are here

Ова Влада је показала храброст

Превише се аналитичара и политичара свакодневно бави могућим ванредним републичким изборима. Мој став је да док се не распишу званично, док не буде разговора на страначким органима, понашам се као да та тема ни не постоји у јавности, јер се бавим својим послом. Разговараћемо ускоро на председништву, па каква год одлука да се донесе, наша странка је вредна и спремна за изборе, изјавила је за лист “Данас“ потпредседница Владе Србије и минитсарка градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Она је унтервјуу који је данас објављен у овом дневнику поручила да је  политичка и економска мисија Владе врло озбиљна и не базира се на жељама и трачевима, већ на оствареним резултатима.

 

“Ова Влада је показала храброст да спроведе реформе које су годинама одлагане, то не кажем само ја као члан Владе, већ и све релевантне међународне финансијске и друге институције”, рекла је ихајловић коментаршући актуелну политичку ситуацију у Србији.

 

Она је поручила да ће бити времена да се разговара и о коалиционим партнерима а онима који стално траже имагинарне спољне непријатеље да један ММФ не мења своје пројекције раста набоље лако

 

“Од негативне стопе раста, коју је ММФ прогнозирао за Србију, пре само шест месеци, они су своју пројекцију ових дана променили у позитивних 0,5 одсто, а ми радимо да буде и боље. То се ретко или никако не дешава са другим земљама. То значи признање раду владе, реформама, то значи за Србију више инвестиција, кретање ка вишем животном стандарду. То није пало с неба, то су резултати ове владе”, закључила је Михајловић.

 

Она је додала да премијер Србије Александар Вучић може неком да не буде симпатичан, да му се не допада његова политика, али једну ствар нико не може да порекне – да захваљујући њему Србија данас има најнижу инфлацију, стабилан динар, најнижи дефицит од планираног и позитиван тренд привредног раста.

 

Упитана да прокоментарише честе нападе таблоиде на њу Михајловић је рекла да то доказује да су многи ушли у политичку кампању и почели своју трку ка томе ко ће бити ближи Вучићу.

 

“Немам намеру да се повлачим. Дуга никаквог немам, и ја све своје обавезе плаћам, и пре, као и у ове три године. Не примам плату у Влади и не узимам дневнице, нити у било којој државној институцији. Тако да ти моји политички пријатељи којима толико сметам, можда је боље да се баве собом а не са мном”, закључила је Михајловић.