RSS

You are here

Почели радови на изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас, заједно са председником Србије Александром Вучићем, почетку радова на изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.

 

Вучић је рекао да ће бити изграђена модерна саобраћајница и да ће се од Београда до Дрине стизати за око сат и по времена, што је важно због више инвестиција у овом делу Србије. “Наша земља ће са Моравским коридором и са сремско-мачванским коридором изгледати потпуно другачије и бићемо боље повезани са другима. И не мислимо ту да станемо, него да наставимо да градимо“, рекао је Вучић у Шапцу.

 

Михајловићева је рекла да је данас велики дан за Србију јер почиње изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, а да је јутрос потписан и уговор за градњу „Моравског коридора“.

 

“Србија нема времена да губи ниједан дан кад је инфраструктура у питању. Завршили смо Коридор 10, део “Милоша Великог”, ускоро пуштамо у саобраћај и деоницу Сурчин-Обреновац. Сваки нови ауто-пут или брза саобраћајница коју почињемо да радимо, градиће се у просеку три до пет година и то је оно што разликује ову Владу и председника Србије од неких претходних, кад се чекало годинама да један путић прође поред кућа наших грађана”, рекла је Михајловићева, и додала да очекује од извођача да пројекат заврши у року.

 

Амбасадор Азербејџана у Републици Србији, Елдар Хасанов, рекао је да је пројекат Рума-Шабац-Лозница пример стратешке и свеобухватне сарадње две земље и да је сигуран да ће бити завршен у року и квалитету, у складу са највишим стандардима.

 

Заменик председника компаније „Азвирт“, Гахраман Ахмедов, рекао је да развој инфраструктуре има важну улогу за економски раст и стабилност у свакој земљи и пожелео да овај пројекат донесе просперитет и више инвестиција људима у Руми, Шапцу и Лозници и другим местима која ће нова саобраћајница повезати.

 

Вредност пројекта је 467,5 милиона евра, укупна дужина ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница је 77 км, а главни извођач је азербејџанска компанија “Азвирт”.

 

Пројекат предвиђа изградњу ауто-пута Рума-Шабац дужине 21,14 км, моста преко реке Саве у Шапцу дужине 1,3 км са навозним рампама и изградњу брзе саобраћанице од Шапца до Лознице, дужине 54,58 км.