RSS

You are here

Почело асфалтирање последње деонице на Ипсилон краку

На Ипсилон краку, обилазници око Суботице која повезује гранични прелаз Келебија с ауто-путем Хоргош-Нови Сад, данас је започето асфалтирање последње деонице овог пута.

 

Асфалтерски радови започети су на деоници дужине 1.500 метара, од кружне раскрснице Ипсилон крака са Сомборским путем. Први слој асфалта на овој деоници биће постављен током сутрашњег дана, а до краја месеца биће завршени и остали слојеви асфалта.

 

На градилишту свакодневно ради 80 радника и више од 60 машина, а радови се изводе јаким интензитетом, упркос променљивим временским условима.

 

За завршетак комплетног Ипсилон крака, дужине 24 километра, преостало је да се заврше радови на 12 километара пута на Сектору 1, од Сомборског пута до граничног прелаза Келебија, укључујући и 1,5 километара где је данас почело асфалтирање.

  

Вредност уговорених радова на Сектору 1 је 1,18 милијарди динара, укључујући и ПДВ, а извођач радова је предузеће “Војпут”.

 

Током 2017. и 2018. године изграђено је и пуштено у саобраћај 12 километара пута на Ипсилон краку, а завршетак свих радова и његово пуштање комплетног Ипсилон крака у саобраћај планирано је до краја 2019. године.