RSS

You are here

Појачана контрола и надзор градилишта

Надзор и контрола на градилиштима бити појачани како поједини радови, посебно минирање због изградње, не би угрожавали безбедност људи, изјавила је данас потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић.


Говорећи о инцидетну који се догодио у недељу на Коридору 10, на обилазници код Димитровграда, када је због изградње миниран тунел и начињена материјална штета, а једна особа повређена, Михајловић је рекла да то више не сме да се догоди. "Код Димитровграда не само да имамо материјалну штету, већ је и једна особа повређена. То више не сме да се дешава, а главна ствар је контрола и надзор", поручила је Михајловић.

Она је навела да је министарство одмах упутило инспекцију, али и помоћника министра за инспекцијске послове на лице места. "Одмах смо обуставили радове, али није добро што су се, према извештају који смо добили, такве ствари дешавале и раније. Било је случајева да се минирање не најави, да нема звучних сигнала и других ствари које морају да претходе таквим радовима", рекла је Михајловић. 


Потпредседник Владе је навела да је до сада било седам случајева да минирање није било најављено звучним сигналима који би упозорили на опасност. "Не само да ћемо појачати надзор и контролу, него ћемо и санкционисати како инспекторе, тако и надзор који не буде могао да обави свој посао", нагласила је она.


Такође је указала да постоји велики проблем са радом инспекција и да ће овај орган морати да ради много озбиљније него до сада.