RSS

You are here

Посланици СРС после салве увреда и физички насрнули на потпредседницу Владе Зорану Михајловић у Народној скупштини

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас, поводом напада посланика Српске радикалне странке (СРС) на њу у парламенту, да је цела Србија могла данас да види насиље посланика ове странке над њом.

 

Током седнице Народне скупштине, на којој су тема амандмани на предложене законе, потпредседница Владе током читаве расправе била је изложена најгорим увредама посланика радикала. Троје посланика СРС - Вјерица Радета, Филип Стојановић и Ружица Николић – у сали су и физички насрнули на Михајловићеву.

 

“Слушала сам три сата посланике СРС како говоре лажи о мени, да притом уопште нису говорили о законима који су на дневном реду. Кад сам се јавила за реч и рекла да је оно што су рекли лаж, јер сам дужна да то кажем због грађана Србије, била сам изложена класичном насиљу, и то усред парламента. Не знам шта још треба да се деси да неко каже да је ово што се данас догодило класично насиље. Али ја се цео живот борим против насиља, па ћу се тако борити и против овог што раде посланици СРС”, рекла је Михајловићева новинарима у парламенту.

 

Михајловићева је у расправи, одговарајући на низ увреда посланика СРС, рекла да је све што су рекли о њеном приватно животу, као и о њеној каријери, огромна лаж и на крају свог излагања подигла и транспарент “РАДИКАЛСКЕ ЛАЖИ” након поновљеног напада посланика СРС.

 

“Лагали сте кад кад сте рекли да сам украла 300 милиона евра од Моравског коридора, јер никад није било ниједне понуде, уговора или споразума са кинеском компанијом да могу да изграде тај ауто-пут за 500 милиона евра, али постоји одговор да не могу да га изграде за тај новац. Лагали сте и да сам шпијун, амерички и британски, и грађани вас годинама слушају како то изговарате. За то постоје институције, па покушајте да то докажете! Лагали сте и да имам везе с оптужбама које се стављају на терет директору “Инфраструктуре железнице Србије”, иако је познато да је и његов адвокат јасно рекао да немам никакве везе с тим. Мене не тражи ниједан суд, као ни чланове моје породице, а вас траже”, рекла је Михајловићева.

 

Она је нагласила да све лажи посланика СРС не могу да избришу ниједан километар пута који је изграђен, а у њеном ресору изграђено је више од 350 километара ауто-путева, као и ниједан километар реконструисаних пруга, а обновљено их је више од 500 км у претходне четири године“.

 

“Због људи који су гласали за вас имала сам обавезу да кажем шта је све лаж у оном што сте изоговорили и што изговарате данима, месецима и годинама. Али, како говорите, тако и пролазите на изборима”, рекла је Михајловићева.