RSS

You are here

Потписан споразум о друмском превозу путника и ствари између Србије и Мађарске

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић потписала је данас са министром за национални развој Мађарске Миклошем Шестаком Споразум између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о друмском превозу путника и транзиту преко њихових територија. На билатералном састанку који је претходио заједничкој седници Влада Србије и Мађарске било је речи и о реализацији пројекта железничке пруге Београд- Будимпешта.

 

Михајловић је истакла да је потписивање овог споразума пут ка либерализацији у сектору друмског саобраћаја и изразила задовољство због тога што Србија и Мађарска заједнички раде на великом броју пројеката.

 

 

Када је реч о железничкој прузи Београд- Будимпешта, потпредседник Михајловић и министар Шестак разговарали су о моделима финансирања пројекта и договорили да се у наредном периоду интензивира комуникација између стручних тимова два Министарства, како би се што пре представио акциони план за реализацију овог важног међудржавног, инфраструктурног пројекта.