RSS

You are here

Потписивање Меморандума о сарадњи на увођењу електронских грађевинских дозвола

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоранa Михајловић, потписаће у петак, 27. марта 2015. године у 13 часова у Прес сали Владе Србије, Немањина 11, Меморандум о разумевању, чији је циљ сарадња на успостављању електронског система за издавање грађевинских дозвола.


Меморандум ће бити потписан са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), CardnoEmergingMarketsUSALtd., које спроводи USAID Пројекат за боље услове пословања и Отвореним регионалним фондом за модернизацију општинских услуга, који финансирају немачко Савезно министарство за привредну сарадњу и развој и швајцарска Влада преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу.


У име потписника, новинарима ће се обратити председник Управног одбора НАЛЕД-а, Владан Атанасијевић, директор Немачке организације за техничку сарадњу (GIZ), Сигмунд Милер и директор USAIDПројекта за боље услове пословања, Џо Лаутер.


Из угла инвеститора и локалне самоуправе, о значају успостављања обједињене процедуре издавања грађевинских говориће Мирослав Шалварица, представник компаније “Фулгар Ист” из Зрењанина и Бранислав Недимовић, градоначелник Сремске Митровице.a