RSS

You are here

Пристојна Србија, на мање не пристајемо

Циљ Владе је да наша земља буде друштво једнаких шанси и зато не треба да пристајемо на ништа мање од достојанственог живота за сваког грађанина и грађанку једне нормалне и пристојне Србије, изјавила је потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић поводом обележавања Међународног дана људских права.

 

Честитајући свим грађанима Србије овај празник Михајловић, која председава Координационим телом за родну равноправност, подсетила је и да се данашњим даном завршава глобална кампања „16 дана активизма против насиља над женама“.

 

„Није довољно да о родно заснованом насиљу говоримо само у ових 16 дана. Зато ћу предложити Влади да 2016. прогласимо годином борбе против насиља над женама“, поручила је потпредседница Владе.

 

Михајловић, која у име Владе координира и активностима државних институција усмерених ка побољшању положаја Рома, подсетила је да су припадници ромске заједнице међу најосетљивијим категоријама друштва.

 

"Србија неће бити модерна држава све док и 600.000 грађана и грађанки ромске националности не буду имали услове за пристојан живот и док не буду имали перспективу за своју децу", рекла је Михајловић.