RSS

You are here

Пројекти договорени у Бечу шанса за домаћу грађевинску оперативу

Пројекти које је Србија кандидовала на Самиту у Бечу чиме ће се повезати са европском транспортном мрежом шанса су за домаћу грађевинску оперативу да добије више посла, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

"Говоримо о пројектима укупне вредности 3,5 милијарде евра у путној инфраструктури и 1,5 милијарди у железничкој а почетак реализације очекујем у другој половини наредне године", рекла је Михајловић гостујући у емисији "ОКО економије" на РТС-у.


Она је истакла да се на представљеним пројектима пуно радило у последњих годину дана те да је ово резултат тог рада и доказ да Србија има капацитет да се упусти у велике пројекте.

 

"Наш је интерес да завршимо документацију на време јер је то за нашу земљу добро", поручила је Михајловић.

 

Паралелно са развојем ових пројеката, она је додала и да очекује да се до краја 2016. године заврши изградња Коридора 10 с обзиром на то да је ова Влада и Министарство убрзало све актуелне пројекте на Коридору 10 и 11.

 

Она је поручила да се критика ММФ-а да се новац за пројекте не троши довољно брзо не односи на Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре будући да је тренутно потрошено 57 одсто овогодишњег планираног буџета за пројекте.