RSS

You are here

Скат Михајловићевој: Можете бити поносни на резултате у 2016. години

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором САД Кајлом Скатом о наставку реформи на унапређењу услова пословања и инфраструктурним пројектима.


Амбасадор Скат честитао је Михајловићевој на добрим резултатима оствареним у 2016. години, посебно у области грађевинских дозвола, и истакао да ће САД наставити да подржавају реформе које Србија спроводи. “Можете бити поносни на резултате остварене у 2016, као и грађани Србије, а ми ћемо вас подржати у реализацији ваших планова у 2017. години”, рекао је Скат.


Михајловићева је истакла да ће у 2017. бити настављена убрзана изградња ауто-путева, као и започета модернизација железнице. “Поред завршетка изградње друмског Коридора 10, за нас је веома важна и модернизација железничког Коридора 10. То укључује не само модернизацију пруга, већ и ефикасније процедуре и краће задржавање возова на граничним прелазима, на чему већ радимо са свим својим суседима”, рекла је Михајловићева.


Михајловићева и Скат разговарали су и о даљим корацима у реализацији пројекта ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина и плановима за изградњу Моравског коридора.


Као приоритете у 2017, Михајловићева је навела и реформу катастра и рад на даљем напретку Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке.