RSS

You are here

Србија даје стабилност региону

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да је Србија стабилан партнер и земља која даје стабилност целом региону.

Михајловић, која је боравила у Тирани, рекла је да је то био наставак састанка који је премијер Александар Вучић имао у августу прошле године у Берлину када је представио значајне инфрастурне пројекте у региону.

Потпредседник Владе је у Јутарњем програму ТВ Пинк истакла да инфраструктурни пројекти, који су представљени, представљају повезивање са целим регионом, а овог пута са Албанијом.

"Формирали смо јуче једну заједничку групу за реконструкцију, изградњу путева и железница у којој ће бити и албански и српски стручњаци, представници њихових предузећа и наших предузећа и министарстава", истакла је Михајловић.
Михајловић је потврдила да је задатак да до 1. априла буде сачињен заједнички документ и додала да је то добро за Србију да би упослила грађевинску оперативу.

Говорећи о модернизацији пруге Београд - Будимпешта, Михајловић је најавила да ће се све обављати према договору са Мађарском и Кином и да ће у последњем кварталу ове године почети радови.

На питање новинара о реконструкцији владе Србије, Михајловић је одговорила да влада вредно ради и да ће премијер на годишњицу владе изаћи са својим мишљењем о томе какви су резултати и на основу тога даље одлучити.

Михајловић је указала на важност закона о планирању и изградњи, истичући да су још важнији закон о конверзији, закон о легализацији који мора бити у мају и закон о катастру.

Најважнија је реализација пројеката. Премијер добро види и зна како ко ради, а највише виде грађани Србије, додала је Михајлов