RSS

You are here

Србија гради, нови мост у Зајечару

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструткуре, проф. др Зорана Михајловић отворила  је данас новоизграђени мост у Зајечару, у насељу Котлујевац, који повезује то насеље са централним делом града.

 

"Онако како смо обећали, тако смо и урадили, мост је завршен до Видовдана. Држимо се рокова и квалитета, што је веома важно. Жајечар сада има нови и безбедан мост", рекла је Михајловић.

 

Она је истакла да се данас у Србији гради десет пута више и поручила да рад, марљивост и поштовање рокова и обећања јесте оно што показује како у овој земљи може да се ради. 

 

 

"Мислим да су наредна два дана празник за Србију и Зајечар. Сутра ћемо широм Србије славити Видовдан, а у Зајечару је данас "мостовдан" због тога што се реч држи", поручила је Михајловић.

 

Она је отворила нови мост у присуству градоначелника Зајечара Велимира Огњеновића и председника Скупштине града Саше Мирковића, а током пресецања врпце мост су надлетала три мала авиона која су на небу оставила траг српске заставе.

 

"Данас смо поред свега што се дешавало у претходном периоду отворили мост како смо и обећали, пошто је рок био да се мост отвори до Видовдана", рекао је Мирковић.

 

 

Мирковић је захвалио Влади и потпредседници Владе Зорани Михајловић на подршци и пожлео грађанима Зајечара да мост дуго користе. 

 

Вршила дужности директора "Путева Србије", Зоран Дробњак је истакао да је нови мост направљен по новој технологији, од пренапрегнутог бетона, са ужадима и додао да ће моћи да се користи наредних 50 година.

 

Нови мост на Црном Тимоку је заменио стари мост који је направљен пре око 70 година. Пројектован је на нов начин, односно без стубова у води, дуг је 68 метара и има обалне пилоне висине 6,4 метра.

 

Радови су започети у октобру прошле године, финансирао их је Град Зајечар у вредности од 137 милиона динара, а извођач је компанија “МБА Миљковић“.