RSS

You are here

Стање у саобраћају у Србији 3. децембра 2017. године

- ПРЕСЕК У 22 ЧАСА -


1. СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА 


На путним правцима I приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Ваљева, Новог Пазара, Зајечара, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка, . Препоручује се опрезна вожња!


На државним путевима II приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Врања, Мачве, Косова, Новог Пазара, Крагујевца, Зајечара, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка, Београда, . Препоручује се опрезна вожња!

На осталим путним правцима III приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Врања, Пожаревца, Мачве, Косова, Новог Пазара, Крагујевца, Зајечара, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка, Београда, . Препоручује се опрезна вожња!

Напомена за Врање: На коловозима путева свих приоритета у нижим пределима коловози су влажни, док у вишим пределима местимично има разгаженог снега на коловозу до 5 cm. кретање се одвија отежано. Апелујемо на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветујемо максималан опрез у вожњи.Препоручујемо да без зимске опреме и ланаца возачи не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.ЕКИПЕ ИНТЕРВЕНИШУ У СКЛАДУ СА ОПЕРАТИВНИМ ПЛАНОМ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ.

Напомена за Зајечар: Облачно. На целом региону у нижим и вишим пределима је без падавина изузев Сокобање где пада слаба киша. Могуће полеђивање коловоза у раним јутарњим сатима. Ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на путу IB-34 (Ђердапска магистрала), где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Напомена за Крушевац: По записнику инспектора за државне путеве постављена је саобраћајна сигнализација (I-11 клизав коловоз, III-67(40) препоручена брзина 40км/х, IV-7 клизав коловоз услед појаве снега, поледице и леда) за деонице које су подложне стварању леда и поледице и то: IIА-208, Брус-Разбојна од км 51+580 до км 52+750 и од км 52+622 до км 56+405, IIА-211, Брус-Брзеће од км 41+465 до км 42+075 и од км 48+050 до км 49+046 и IIА-215, Крушевац-Каоник од км 9+620 до км 12+080.

Забрана за шлепере и камионе важи на следећим путним правцима где је обавезна зимска опрема, саветује се опрезна вожња:
I Б-21   Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар (Јавор) - Сјеница
I Б-21   Граница одржавања Сремпут/ПЗП Ваљево - Шабац - Коцељева - Ваљево - Граница ПЗП Ваљево/Пожега
I Б-27   државна граница са БиХ (гранични прелаз Трбушница-Шепак) - Лозница - Осечина - Ваљево - граница ПЗП Ваљево/Београд (Словац)
II А-137   Шабац - Волујац - Завлака - Бања Бадања - Крупањ - Грачаница
II А-139   Крст - Коренита - Крупањ
II А-141   Дебрц -Бањани -Уб -Новаци -Коцељева -Шабачка Каменица -Доње Црниљево -Осечина -Гуњаци -Пецка -Љубовија
II А-143   Причевић - Пецка
II А-170   Ваљево -Поћута -Граница ПЗП Ваљево/Путеви Ужице (Дебело брдо)
II Б-338   Ваљево - Лелић - Граница ПЗП Ваљево/Путеви Пожега
II А-201   Сјеница -Крајновиће -Баре -Врбница - државн граница са ЦГ
II А-201   Врбница - Граница СРБ/ЦГ (Врбница)
II А-202   Сјеница - Раждагиња - Буђево - Карајукића Бунари - Суви До - Лескова - Веље Поље - Тутин


На следећим путним правцима има одрона, неопходно је стриктно поштовање постављене саобраћајне сигнализације, прилагођавање брзине условима на путу, максималан опрез у вожњи:


I Б-22   Граница ПЗП Чачак/Нови Пазар (Адрани) -Краљево -Рашка -Нови Пазар -Рибариће -државна граница са ЦГ (гранични прелаз Мехов Крш)
I Б-29   Граница ПЗП Ужице/Нови Пазар - Сјеница - Нови Пазар
I Б-32   Рибариће - административна линија АП Косово и Метохија (Брњак)
I Б-34   Граница ПЗП Пожаревац/Зајечар (Голубац) - Доњи Милановац - Поречки мост - веза са државним путем IB 35
I Б-35   др.граница са Румунијом (гранични прелаз Ђердап) - Кладово - Неготин - Зајечар - Књажевац - Граница ПЗП Зајечар/Ниш (Тресибаба)
I Б-36   Параћин - Бољевац - Зајечар - др.граница са Бугарском (гранични прелаз Вршка Чука)
I Б-30   Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар - Студеница - Ушће
II А-199   Нови Пазар - Дежева - Шароње - Одвраћеница
I Б-32   Брана Газиводе - Зубин Поток-Зупче -Уљаре-Косовска Митровица (Звечан) 
II А-165   Поречки мост - Клокочевац Милошева Кула - Заграђе - Рготина - Вражогрнац
II А-217   Граница ПЗП Ниш/Зајечар (Бован) - Књажевац
II А-221   Књажевац - Кална - Граница ПЗП Зајечар/Ниш
II А-222   Кална - Јањски мост- Црни Врх - Јабучко равниште
II А-161   Жагубица - Борско језеро
II А-204   Пазариште - Манастир Сопоћани - Баћица - Расно
II Б-413   веза са државним путем IB 22 -Новопазарска Бања -Избице -Лопужња -Неготинац -крај изграђеног дела пута


Непроходни су следећи путни правци:
II А-198   Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар - Одвраћеница - Преко Брдо
I  А-1      Саобраћај је нормализован након незгоде која се догодила на ауто - путу, на деоници од петље Бачка Топола до петље Жедник, у смеру ка Суботице.

Магле има у вечерњим и јутарњим часовима на територији Републике Србије.

2. СТАЊЕ У ЖЕЛЕЗНИЧКОМ САОБРАЋАЈУ

 

У 20.50 часова дошло је до прекида напајања контактне мреже између станица Раковица и Зуце. Узрок нестанка напона у контактној мрежи још није познат, али је претпоставка да није због климатских услова. Путнички воз 3901 (релација: Београд – Пожаревац) стоји у станици Раковица. Теретни возови 52940 и 40760 стоје у станици Колари, а воз 45672 стоји у станици Врчин. Представници „Србија Воз“ а.д. и „Србија Карго“ а.д. обавештени. На санацији ангажовани представници ЕТП из Топчидера. 

 

3. СТАЊЕ У ВОДНОМ САОБРАЋАЈУ


Водостај на Дунаву, Сави и Тиси је у благом порастају. Нема већег утицаја магле и ветра на пловидбу. - За сада нема разлога за обуставу пловидбе на међународним водним путевима (Дунав, Сава и Тиса), као и каналима Дунав-Тиса-Дунав. Лучке капетаније су успоставиле службу осматрања и обавештавања.

 

4. СТАЊЕ У ВАЗДУШНОМ САОБРАЋАЈУ

 

Све услуге у ваздушном саобраћају пружају се неометано.