RSS

You are here

Стојановић: Апсурдно да фирме које су уграђивале блато и глину у ауто-пут од државе траже одштету

Одштетни захтев групе извођача радова на деоници Уб–Лајковац, од којих је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наплатило банкарске гаранције у износу од 342 милиона динара, неоснован је и апсурдан, изјавио је данас помоћник министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Саша Стојановић.

 

Стојановић је у изјави медијима у кампу “Коридора Србије” у месту Кржинце, у близини ауто-пута на Коридору 10, где је привремено измештено Министарство, рекао да ће Министарство размислити да ли ће било како одреаговати по питању овог захтева, и додао да уколико су извођачи незадовољни поступањем државе, имају могућност да траже заштиту права на суду.

 

„Шта можете очекивати од некога ко је направио пропусте у изградњи и дозволио да ауто-пут који није у употреби пропадне. Одакле им уопште храброст да поднесу одштетни захтев против државе, са којом су имали уговор да изграде ауто-пут, да предају објекат, а видимо шта смо добили“, казао је Стојановић.

 

Он је новинарима показао и фотографије на којима су приказани делови коловозних конструкција након скидања асфалта, коју су изградили они који су поднели одштетни захтев, а на којима се види да су за изградњу пута уместо шљунка коришћени блато и глина.

 

„То је слика и прилика њиховог рада“, рекао је Стојановић, говорећи о одштетном захтеву у износу од 728,7 милиона динара који су поднели извођачи радова на деоници Уб-Лајковац, предузећа "Путеви Ужице" и "Планум”.