RSS

You are here

Стојановић: Проходни сви путеви првог и другог реда

Сви путеви првог и другог приоритета у Србији су проходни, зимске службе увеле су 24-часовно дежурство и упркос прогнози да ће бити падавина од 10-20 центиметра у наредна два дана, не очекују се проблеми, изјавио је данас помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Саша Стојановић.

 

Стојановић је рекао да је аутопут проходан и да је на њему има око пет центиметара снега, који је у расквашеном стању, као и у скоро целој централној и јужној Србији. 

 

Према његовим речима, сви путеви првог и другог приоритета у Србији су проходни, а у зимској служби на снази је 24-часовно дежурство. На свим путним правцима се посипа со зато што се, како је навео, због ниских температура у јутарњим и у вечерњим часовима ствара поледица.

 

"Препоручујемо да се без преке потребе не полази на пут, а и уколико се полази, да се обавезно користи зимска опрема", нагласио је Стојановић.

 

Упркос временској прогнози, која предвиђа да ће у наредна два дана у централној и јужној Србији пасти између 10 и 20 центиметра снега, Стојановић не очекује проблеме.

 

"Један од разлога зашто информације о стању путне мреже у Србији дајемо у оваквим условима јесте да бисмо грађанима приближили каква је заиста реално ситуација широм Србије и какви су временски услови. Али, пошто смо спремни за зимску сезону, не очекујем проблеме", рекао је Стојановић.