RSS

You are here

У 2016. Србија ће бити обележена лепим сликама

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да је Србија већ на добром путу и да ће 2016. година бити обележена успехом и лепим сликама.

 

Михајловић је, говорећи на отварању конференције листа Економист - "Свет у 2016" на коме је говорио и председник Владе Србије Александар Вучић, рекла да је најбољи доказ да је Србија већ на добром путу добар резултат Владе и резултат постигнут у овој години.

 

"Влада има све референце да говори о томе како ће изгледати 2016. година, а кад кажем референце, мислим да имамо резултат", рекла је Михајловић. Она је подсетила да је 2015. година почела са негативним прогнозама раста, а сада се бележи позитиван, те да ће Србија у 2016. сигурно побољшати свој пословни амбијент.

 

"Инвестиције ће долазити, првиредници света ће бити део наше привреде, јер ми хоћемо да наши људи раде", поручила је Михајловић.

 

Србију ће, наводи она, обележити и слика развоја, инфраструктурних пројеката, која је и регионалана слика јер, како је рекла, Коридори су ту да споје не само градове унутар Србије, већ и да споје државе.

 

Михајловић је рекла да је ове године у Србији отворено 110 километара пута, а поређења ради, годишњи просек у ЕУ је 55 километара.

 

"Претходних 10 година смо каснили на путу ка ЕУ, хоћемо то да променимо", поручила је потпредседница Владе.

 

Михајловић се захвалила премијеру Александру Вучићу што ће Србију обележити такође и подршка Владе женама и зато што је формирао Координационо тело за родну равноправност којем она председава.

 

"Он је подржао да се жене укључе у привредни развој Србије", истакла је.

Говорећи о слици света у наредној години, она је рекла да ће бити обележене мигрантском кризом и одговором ЕУ на то и додала да ће се у тој години показати и којом брзином ће тржишта да расту.

 

Такође, рекла је она, наредну годину ће обележити и слике жена, а нарочито једна која се бори да уђе у Белу кућу (Хилари Клинтон, кандидат за председника САД), и она која се бори да управља мигрантском кризом у ЕУ - немачка канцеларка Ангела Меркел.