RSS

You are here

Убрзан попис нелегално изграђених објеката у Крушевцу

На састанку представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, предвођених помоћником министра Даринком Ђуран и саветником потпредседнице Владе Србије Миланом Ракићем, оцењено је да број пописаних објеката расте, чему је највише допринео прошлонедељни састанак након којег је у овој локалној самоуправи формирано додатних 40 пописних комисија.

 

На састанку којем су присуствовали и представници других локалних самоуправа из Расинског округа оцењено је да се попис добро спроводи у Варварину, док су општине Александровац и Трстеник упозорене на недовољну активност у спровођењу пописа.

 

Челницима ове две локалне самоуправе сугерисано је да у најкраћем року формирају додатне комисије за попис нелегално изграђених објеката, а биће им одређене и квоте дневно пописаних објеката по комисији. Министарство ће пратити спровођење пописа у овим општинама, а најављена је и посета током које ће резултати пописа бити проверени на терену.

 

Овај закон спроводи се у јавном интересу и у циљу ефикасног спровођења, a Министарство ће пружити сву потребну помоћ градовима и општинама како би се овај посао успешно окончао.