RSS

You are here

Убрзати процедуру за исплату новца грађанимa

Потпредседник Владе и председник Комисије за утврђивање штете од елементарних непогода проф. др Зорана Михајловић данас је, заједно са министром правде Николом Селаковићем и директором Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Марком Благојевићем, разговарала са челницима општина које су погођене катастрофалним поплавама у мају ове године.

 

Састанци са општинама организовани су како би се убрзало издавање решења на основу којих ће се грађанима исплаћује новац за обнову оштећених стамбених објеката као и решења онима чије су куће срушене у поплавама.

 

Потпредседник Михајловић је нагласила да се мора успоставити интензивнија сарадња општинских администрација са Канцеларијом за обнову и помоћ поплављеним подручјима, како би се максимално убрзале административне процедуре, а грађанима омогућило да док траје грађевинска сезона обнове своје оштећене куће. Према њеним речима Влада је на време обезбедила новац за ову намену, он се налази на рачуну и нема ниједног разлога да издавање решења не буде завршено у наредних десетак дана.

 

На састанку је договорено да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарство правде пруже стручну помоћ решавања одштетних захтева грађана тако што ће на захтев општина послати правнике и грађевинске инжењере који ће помоћи приликом решеавања одштетних захтева.