RSS

You are here

Влада чини све да се реши проблем станара у насељу др Иван Рибара

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић рекла је данас, у разговору са представницима станара у насељу др Иван Рибар, да је Влада Србије учинила све да се реши њихов стамбени проблем.

„У току су разговори са Министарством финансија о захтеву станара да им се у потпуности врати ПДВ и статус купца прве некретнине“, рекла је Михајловић и додала да ће одлука о томе бити донета наредне недеље. Организоваћемо састанак и са Националном корпорацијом за осигурање стамбених кредита и банкама како би се решио проблем субвенција за купце првог стана, рекла је Михајловић.

На састанку је договорено да се формира радна група од представника Грађевинске дирекције Србије и Министарства која ће разговарати са станарима како би се они појединачно изјаснили о понуди коју су добили од Дирекције.

Дирекција је раније понудила станарима Уговор о исељењу уз пристанак на санацију зграде, могућност замене станова на локацији Степа Степановић у случају одбијања санације и споразумни раскид уговора уз повраћај новца и надокнаду трошкова које су имали купци око реализације уговора.